KAMEL ESSABANE​

Fahm-ily Meet-up | Zondag 17 juli

Filosofische beschouwing over ‘Id al adhaa

20:00 - 21:30 uur | Live via ZOOM

Een lezing om geïnspireerd het offerfeest in te gaan:

Denk mee over de vraag of het offerfeest enkel over gezelligheid en vlees eten gaat of dat er meer achter schuilt. Wil jij meer weten over verschillende interpretaties van het verhaal van Ibrahims offer? Ben jij nieuwsgierig naar welke filosofische implicaties uiteenlopende interpretaties hebben voor de betekenis van het geloof? Ben jij benieuwd welke lessen we vandaag de dag kunnen trekken uit dit verhaal dat voor joden, christenen en moslims zo belangrijk is? Heb jij behoefte aan verdieping en inspiratie?

Meld je dan aan voor deze interactieve lezing onder leiding van Kamel Essabane!

Dr. Mehdi Sajid

Fahm-ily Meet-up | Vrijdag 18 september

Women in Islam - Genealogy of a Misunderstanding

19:30 - 21:00 uur | Live in Rotterdam

Lezing live in Rotterdam. We houden de regels van het RIVM in acht!

Presentatie in het Engels, vragen/nagesprek in het Nederlands en Engels (spreker spreekt Nederlands)

The lecture will explore the emergence of various religious and social beliefs regarding the position of women in Islam. It will attempt to answer a set of questions about the origins and ideological foundation of numerous misogynistic views that were accepted to be part of the Islamic tradition, such as, for instance: why were women looked down upon by some Muslims scholars in the past? Why do such trends continue to exist today in certain Muslim communities today? And, last but not least, how would/should a “fair” theology of women in Islam look like?

 

CHERIF AL MALIKI

Fahm-ily Meet-up | Vrijdag 19 juni

Samenzweringstheorieën & Eschatologie

19:30 - 21:00 uur | Live via ZOOM

Aanmelden niet meer mogelijk!

Cherif al Maliki over Samenzweringtheorieën en de Leer van het Einde der Tijden (eschatologie). Wat hebben deze met elkaar en met de huidige Corona-crisis te maken?

Sinds het uitbreken van de COVID-19 pandemie lezen en delen veel mensen artikelen, zonder kritisch te zijn of na te denken over de gevolgen hiervan op hun houding als gelovigen. Tijdens de lezing zal Al Maliki hier op ingaan en uiteenzetten hoe te ver gaan in deze materie kan leiden tot wanhoop en een negatieve en pessimistische houding en op welke manier de Schepper middels de Islam inspiratie geeft hoe hier wel/niet mee om te gaan.

DRS. RAFIJA DELIC

Fahm-ily-Extra | zondag 28 juni

Islam & Psychologie

13:00 - 14:30 uur | Live via ZOOM

Aanmelden niet meer mogelijk!

Psychologe Rafija Delic over ISLAM EN PSYCHOLOGIE: ervaring vanuit de praktijk.

Er heerst nog steeds een taboe op psychologische behandelingen. Wat doet een psycholoog eigenlijk en welke verbanden zijn er tussen psychologie en Islam? In de lezing wordt de op de islam geïnspireerde therapeutische benadering besproken, maar ook het belang van religie op de therapie zelf.

Aanmelden niet meer mogelijk!

Archief Ramadan 2020

ANNE DIJK

12 MEI

Ṣaḥābiyyāt

SERIE | om de dag een nieuwe inspirerende video

Voor iedereen zichtbaar op YouTube!

ZAKARIYA EL HOUBBA

WO 20 MEI

‘Ilm al-Kalam' als manier om dichter bij de Qur’an te komen

KAMEL ESSABANE

ZO 26 APRIL

Wat is er filosofisch aan Ramadān?

TASNIEM ANWAR

1 MEI

Revolutionaire Moslimvrouwen

SERIE | Om de dag een nieuwe inspirerende video

Voor iedereen zichtbaar op YouTube!

BERNA TOPRAK

WO 6 MEI

Sociale Rechtvaardigheid in de Qur’ān

Online cursussen

De populaire cursus Islamitische Filosofie, bieden wij nu ook online aan. Boek de eCursus van docent Kamel Essabane en volg het op je gemak waar en wanneer je wilt.

Naar de cursus

In 10 video’s van bij elkaar ongeveer 10 uur neemt Anne Dijk je mee in een reis door de geschiedenis. De rode draad is vrouwelijk religieus leiderschap, agency en de vraag wat feminisme is.

Naar de cursus

Abdulwahid van Bommel

Wegens grote belangstelling voor de gewilde Rumi Reeks, is deze nu ook online beschikbaar. In 7 sessies van bij elkaar 20 uur, reist imam Abdulwahid van Bommel door de Masnawi. Dit is het bekende werk van filosoof, dichter en mysticus Djalaluddin Rumi (1207-1273). Je kunt het nu vanuit je stoel volgen voor slechts € 49,-.

Naar de cursus

De populaire cursus Islamitische Filosofie, bieden wij nu ook online aan. Boek de eCursus van docent Kamel Essabane en volg het op je gemak waar en wanneer je wilt.

Naar de cursus

Deze geweldige online lezing van Dr. Umar Faruq AbdAllah, bieden wij jou aan voor slechts € 1,99. Verrijk je kennis en laat je inspireren vanuit thuis.

Naar de cursus